miércoles, 6 de noviembre de 2013

BARCELONA-PIRINEU 2026.

Balanç molt positiu del primer any de l’acord pel turisme Cerdanya-Capcir-Conflent

La Cerdanya dóna suport a la Candidatura Barcelona-Pirineu 2026

En el marc del Welcome Winter Llívia 2013, just un any després de la signatura de l'acord pel turisme Cerdanya-Capcir-Conflent, el dia 1 de novembre es van tornar a reunir els impulsors d'aquesta iniciativa de promoció turística compartida per fer una reunió de balanç.
Per Ramon Moliner, alcalde d'Alp i president del Consell Comarcal de la Cerdanya, la signatura de l'acord va ser un fet històric, “El més intel·ligent era actuar com un mateix territori deixant de banda diferències nacionals, unir-se i combinar l'oferta”. En aquest any de treball s'ha pogut constatar com la línia que els separava s'ha anat esborrant. Sobre la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern, Moliner es va mostrar favorable a aprofitar l'ajornament per millorar-ne alguns aspectes.

Joseph Imbern, president d'APLYC 66, va explicar els detalls del procés d'unió de l'AGRUPACIÓ EMPRESARIAL DE LA CERDANYA (AEC) i ACCUEIL ET LOISIRS EN PYRÉNÉES CATALANES «ALPYC 66», i de la desaparició de fronteres per als clients. El pressupost és compartit per les dues institucions i el programa de dos anys vista. S'està elaborant un mapa comú de destinacions (des de Vilafranca de Conflent fins a Muntellà-Martinet) i dos vídeos promocionals i es faran insercions publicitàries en premsa catalana i francesa. També es treballa en un anuari gastronòmic en francès i català. En aquest primer any s'han fet seminaris de formació i s'ha treballat amb France Cluster i en el projecte “Som Pirineu”, de la Generalitat ambdós amb participació mixta. Per al 2014 es preveu acabar l'estudi de màrqueting, treballar en la comunicació i venda de la destinació turística i redactar el projecte de continuïtat 2014-2029 per presentar-lo a Europa.
Per la seva banda, el regidor de Llívia Juli Boada va fer una breu introducció del projecte del “Paisatge Transfronterer de la Vall Cerdanya”, impulsat per Llívia, que amb la col·laboració del sector turístic es proposa posar en valor el paisatge com a producte turístic, determinar una destinació turística de forma natural i promocionar el senderisme i la bicicleta destacant la diferència paisatgística de tota aquesta zona respecte a d'altres llocs.

El repte, per a Jaume Adserà, president de l’Agrupació Empresarial de la Cerdanya (AEC), sobretot consisteix a “tirar endavant empreses perquè la gent d'aquí pugui viure millor i alhora donar a conèixer el territori als turistes”.
L'alcaldessa de Llívia i amfitriona de l'esdeveniment, Sílvia Orriols, va mostrar una gran satisfacció per la bona feina feta i va fer públic tot el seu suport.
A continuació, de la mà dels protagonistes de la candidatura Barcelona-Pirineu, es va tractar el tema de la candidatura olímpica Barcelona-Pirineu.

Organismes públics i empreses de la Cerdanya donen suport a la Candidatura Barcelona-Pirineu 2026
El director de l'Oficina de la Candidatura Barcelona-Pirineu 2022, Òscar Grau, va fer una explicació del projecte ideat. El va presentar com un model amb dos pols, amb mar i muntanya, dins dels pressupostos requerits i amb moltes possibilitats d'èxit. Econòmicament va assegurar que seria beneficiós, tant per als pobles de la Cerdanya com per a Barcelona, sostenible, i que també implicaria una millora significativa per a les infraestructures que comuniquen Barcelona amb la Cerdanya. Pel que fa a les dificultats de la proposta, Grau va afirmar que la candidatura Madrid 2020 havia condicionat molt la nostra” i va destacar la necessitat de suport per part d'institucions, empreses i ciutadans per poder tirar endavant el projecte.
El president de la Federació Catalana d'Esports d'Hivern, Òscar Cruz, va descriure la candidatura com “un projecte impecable tècnicament, tot i que no s'ha arribat on s'hauria volgut”. Tot i això Cruz va valorar la cancel·lació de la candidatura com una oportunitat per millorar diversos aspectes de cara al futur, com construir infraestructures esportives necessàries per als esportistes d'hivern.
El subdirector del Consell Català de l'Esport, Oriol Marcé, va afegir la possibilitat de potenciar l'acord entre escoles i organismes esportius per tal de millorar i facilitar la formació dels esportistes d'hivern en diferents disciplines.

En definitiva, la cancel·lació de la candidatura no es va valorar com un fracàs ni una decepció, sinó que per als organitzadors serà una manera de millorar aspectes del projecte de cara al futur i poder presentar la candidatura als Jocs Olímpics d'Hivern del 2026 comptant amb el suport decidit de l'Ajuntament de Llívia i d'altres organismes públics i privats de la Cerdanya.





No hay comentarios:

Publicar un comentario